dilluns, 2 de novembre del 2009

Saps quan val el teu pis?

Si has comprat un pis (nou o semi-nou) fa poc, a l'Anoia, i vols saber si has fet una bona compra, he estat fent uns càlculs que et poden ajudar una mica; són números fets segons dades subministrades recentment del que cobra la empresa constructora per a fer l'obra, el que val un projecte, els tècnics que dirigeixen l'obra i els permisos així com el preu que hauria de tenir el solar (un preu just i equilibrat) i un benefici correcte que hauria de tenir el promotor (ja que fa una inversió, ha de tenir un benefici, és just) sense la especulació dels últims anys.

Segons els meus números (amb un marge d'un 10% per sobre o per sota) els valors són:
Pisos entre 40-60m2 uns 2.000€/m2 (construïts)
els de 60-80m2 uns 1.900€/m2 (construïts)
i els de 80-100m2 uns 1.800€/m2 (construïts)

Aquestos però, són uns preus teòrics, del que considero, ha de ser un preu correcte. El problema dels últims anys,on la especulació era la que regia els preus, és que tots volien uns grans marges de beneficis (els constructors, eren els que menys s'emportaven, al contrari que els propietaris de solars -amb uns preus exorbitants, però que es pagaven- i els promotors -amb uns beneficis d'un 30-40%- eren qui acostumaven a tenir forces guanys) actualment però, hi ha promotors que, malgrat reduir, o fins i tot deixar de tenir beneficis, no poden actualment, abaixar els seus preus ja que el preu al que han comprat el terreny, és tant elevat, que perdrien diners...
Si teniu alguna qüestió sobre el tema o algun tema relacionat, sobre el que tingueu dubtes, ja sabeu on trobar-me!!

1 comentari:

  1. Doncs els càlculs pels pisos de Barcelona i voltants deuen ser llavors d'escàndol. Durant tots aquests anys, els ajuntaments han recpatat moltíssims diners del sòl. On són ara? Com no han pogut preveure tots els equipaments i infraestructures necessaris que calia tirar endavant per a absorbir el creixement? Sembla que en aquest tema n'hi ha hagut uns pocs que han manegat els coses amb total impunitat i ara tots en paguem els conseqûències.

    ResponElimina